Monday, 20 June 2011

9th KUALA SELANGOR YOUTH (WTF) TAEKWONDO CHAMPIONSHOP & INVITATION

Dalam banyak2 trnmnt yg aku pegi , aku rasa ni la yg pling boring ngan paling lambat sekali .. hari 1st habis pukul 11 mlm .. kesian la bagi sapa yang masuk final .. haha .. aku punya 1st bout pukul 7 lebih , no.77 .. buat penat je aku datang awal pukul 8 pagi .. tuihh .. dah la aku punya opponent tinggi mcm amoi SPU ( ANG LEE CHIN ) .. senak aku kena blasah ngan dy .. 3 kali tendang kpala aku .. kat vest jgn cerita la .. memanjang dy je yg dapat clear score .. banyak kali jugak la aku cium la ring tu .. gara2 tak dapat menahan kesenakan akibat ditendang di perut .. 






2nd day pulak trnmnt abis awal sebab tak ramai minat masuk open .. club aku hantar 3 org je .. aku , Abg Akmal ngan Abg Zul .. 1st aku kena lawan budak kecik .. cewah , takde la kecik mana pun .. 15 tahun je .. dy baru 1st dan .. 1st round kami draw .. 2-2 .. 2nd round dapat 2-3 .. syukur la jugak walaupun menang 1 point je .. haha .. tengok aku tndang dy


Final aku kena lawan ngan sorang amoi ni .. comel je .. tpi bila dlm ring .. ambik kau .. aku masuk je , swing kick dy dh sangkut kat kpala aku .. haha .. ditambah pulak dengan chop dy kat muka aku .. serta turning kick yg membuatkn telinga aku berdesing .. dan tidak lupa juga backthrust dy yg menyenakkan perut aku .. 360 dy je yg tak kena aku .. huh .. kalau boleh semua jenis kick dy nk try kat aku .. haha .. tpi paling koman pun , aku dapat chopp muka dy sekali .. ok la jugak lawan ngan dy .. best .. baru la mencabar dan mengancam .. 1st round point kitorang , 4-1 .. tapi 2nd round aku try nak kejar blik tpi tak kesampaian hajat aku tu .. dapat 5-3 je .. ok la kan dari kena 5-0 .. so , dapat silver je la ..


lepas habis trnmnt tu aku beli benda ni .. haha .. be-ke-perempuan-an sungguh


1 comment:

  1. OT: Hey sports fans, i know this is a bit off topic, but yes Manny Pacquiao is retiring. Fortunately we can still see his training for previous fight with Tim Bradley at the Manny Pacquiao Official Youtube channel.

    ReplyDelete